خورش گردو و آلو یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با طعم ترش و شیرین خود دل همه را به دست می آورد. این خورش را معمولا با مرغ یا بوقلمون تهیه می کنند و با برنج زعفرانی سرو می کنند. در این مقاله از وبلاگ اکالاطرز تهیه این خورش خوشمزه را مرحله به مرحله توضیح می دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورش گردو و آلو
مواد لازم برای تهیه خورش گردو و آلو به شرح زیر است:
گردو | 400 گرم |
آل بخارا | 200 گرم |
گوشت مرغ یا بوقلمون | 200 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
رب انار | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق چای خوری |
پودر هل | 1 قاشق چای خوری |
آب انگور | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | تا حد لازم |
روغن | به اندازه لازم |
آب | به اندازه لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه خورش گردو و آلو
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش 2-1.5 ساعت می باشد.
- میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این خورش جذاب را در حجم های بیشتر تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این خورش در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی مواد
گردو را خوب چرخ کنید.
پیاز را بشویید و پوست بگیرید و ریز خرد کنید.
آلو بخارا را بشویید و هسته آن را جدا کنید.
مرحله دوم: پیاز و گردو را سرخ کنید
در یک قابلمه مناسب روغن را داغ کرده و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.
گردو، دارچین و هل را به پیاز اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی ادویه ها گرفته شود.
برای طعم بهتر می توانید از گردوی تازه استفاده کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن گوشت
مرغ یا بوقلمون را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
اگر از گوشت بوقلمون استفاده می کنید، ممکن است زمان پخت کمی بیشتر شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن آب و ادویه جات ترشی جات
آب جوش را به قابلمه اضافه کنید تا روی مواد را بپوشاند. زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.
اجازه دهید خورش به مدت 1 تا 1.5 ساعت با حرارت ملایم بپزد تا گوشت کاملا بپزد.
مرحله پنجم: اضافه کردن آلو و رب انار
نیم ساعت مانده به پایان پخت، آلو بخارا و رب انار را به خورش اضافه کنید.
در این مرحله آب انگور را اضافه کنید تا طعم خورش شیرین شود.
مرحله ششم: پخت نهایی
اجازه دهید خورش 30 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد و روغن آن خارج شود.
مرحله هفتم: سرو کنید
خورش گردو و آلو را در ظرف مورد نظر بریزید و با برنج زعفرانی سرو کنید.
برای تزیین خورش می توانید از خلال بادام یا پسته استفاده کنید.
نکات طلایی در تهیه خورش گردو و آلو
در ادامه به نکات طلایی برای تهیه این خورش خوشمزه اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.
- برای شیرین شدن خورش می توانید مقدار آب انگور را زیاد کنید.
- دمای پخت خورش باید ملایم باشد تا گردو نسوزد و خورش به روغن بیفتد.
- می توانید از آلوهای خشک دیگر مانند آلو لواشک نیز استفاده کنید.
- برای طعم متفاوت می توانید کمی زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید.
با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله مجله آشپزی اکالا می توانید یک خورش گردو و آلوچه خوشمزه تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد.
اگر از تکنیک ها و تکنیک هایی برای بهتر شدن این خورش استفاده می کنید، خوشحال می شویم این نکات را با ما و سایر دوستان علاقه مند در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصی تری به دنبال رویاهایم رفتم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا