خورش گردو یکی از خوشمزه ترین غذاهای اصیل ایرانی است که با وجود شباهت هایی که با خورش فسنجان دارد به روشی متفاوت تهیه می شود. خورش گردو معمولا در شهرهای مختلف با مواد مختلف طبخ می شود. در این مقاله از مجله اکالا می توانید آن را به چند روش تهیه کنید خورش گردو خانگی آشنا شوید
طرز تهیه خورش گردوی سمنان
زمان آماده سازی مواد اولیه این خورش 10 دقیقه و زمان پخت حدود 150 دقیقه می باشد. مواد به کار رفته در این خورش برای 2 نفر مناسب است.
مواد لازم برای تهیه خورش گردو با تکه های گوشت به روش سمنانی
مواد لازم برای تهیه خورش گردو با تکه های گوشت به روش سمنانی به شرح زیر است:
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 4 قاشق غذاخوری |
پیاز متوسط | 1 عدد |
گوشت گوسفند | 250 گرم |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
آب | به اندازه لازم |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
گردو | 100 گرم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه خورش گردو
در این قسمت می توانید به طور کامل با مراحل تهیه خورش گردو به روش سمنانی آشنا شوید.
مرحله 1: گوشت را خرد کنید
برای شروع، باید گوشت را بشویید و روی تخته گوشت قرار دهید. سپس آن را به صورت خورش و به قطعات متوسط برش دهید.
مرحله 2: پیاز را خرد کنید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. در مرحله بعد پیاز را ریز خرد کنید. برای تهیه این خورش می توانید پیاز را رنده کنید.
مرحله 3: گردو را آسیاب کنید
در این مرحله باید مغز گردو را تمیز کرده و تکه های سیاه و آسیب دیده را جدا کنید. سپس گردوها را در آسیاب بریزید و خوب مخلوط کنید. اگر به آسیاب دسترسی ندارید می توانید گردوها را رنده کنید.
مرحله چهارم: پیاز را سرخ کنید
در قابلمه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی روغن داغ شد پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. پیازها را چند دقیقه تفت دهید تا سبک شوند. سپس می توانید مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید.
مرحله 5: گوشت را به قابلمه اضافه کنید
گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. اجازه دهید رنگ گوشت تغییر کند و سپس مقداری آب در قابلمه بریزید.
مرحله 6: گوشت را بپزید
بعد از اضافه کردن گوشت، ابتدا شعله را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند، سپس می توانید شعله را کم کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد.
مرحله هفتم: گردو را اضافه کنید
وقتی آب شروع به جوشیدن کرد و گوشت ها نیم پز شدند، می توانید گردوی آسیاب شده را به قابلمه اضافه کنید. سپس دوباره درب قابلمه را روی آن بگذارید تا گوشت و گردو خوب بپزد.
مرحله هشتم: خورش را آماده کنید
بعد از حدود ۲ ساعت که گوشت کاملا پخته شد و گردوها روغن انداختند، می توانید رب انار و نمک را به خورش اضافه کنید. سپس چند دقیقه دیگر روی حرارت قرار دهید تا خورش جا بیفتد و غلیظ شود. خورش شما آماده است و می توانید از طعم آن لذت ببرید.
طرز تهیه خورش گردو با اسفناج به روش دامغانی
برای تهیه مواد این خورش حدود 30 دقیقه و پخت آن حدود 3 تا 4 ساعت زمان لازم است.
مواد لازم برای تهیه خورش گردو با اسفناج
مواد لازم برای تهیه خورش گردو با اسفناج به شرح زیر است:
گوشت گوسفند | 400 گرم |
گردو پودر شده | 250 گرم |
اسفناج تازه | 500 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
رب انار | 1 قاشق غذاخوری |
هندوانه | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
دارچین و زردچوبه | به اندازه لازم |
مراحل تهیه خورش گردو با اسفناج
در این قسمت می توانید با مراحل تهیه خورش گردو با اسفناج آشنا شوید.
مرحله 1: اسفناج را خرد کنید
برای شروع باید اسفناج را بشویید و چندین بار آبکشی کنید تا کاملا تمیز شود. سپس آنها را در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شود. سپس اسفناج را ریز خرد کنید.
مرحله 2: پیاز را خرد کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست آن را ریز خرد کنید. می توانید پیاز را به جای خرد کردن رنده کنید.
مرحله 3: پیاز را سرخ کنید
در قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن داغ شد می توانید پیاز خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا سبک و کاراملی شود.
مرحله 4: آب گوشت را به قابلمه اضافه کنید
گوشت را خورش خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. سپس با پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله 5: گردو و ادویه ها را اضافه کنید
در این مرحله می توانید مقداری زردچوبه، دارچین و فلفل سیاه به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا بوی ادویه ها بلند شود. سپس گردوهای پودر شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی گردو گرفته شود.
مرحله ششم: خورش را بپزید
در این مرحله می توانید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. شعله گاز را کم کرده و درب قابلمه را روی آن بگذارید. اجازه دهید گوشت به آرامی روی حرارت بپزد.
مرحله هفتم: اسفناج را سرخ کنید
در تابه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی روغن داغ شد می توانید اسفناج خرد شده را به روغن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.
مرحله هشتم: غذا را آماده کنید
بعد از حدود 3 ساعت که گوشت کاملا پخته شد و گردوها روغن انداختند، می توانید اسفناج سرخ شده و رب انار را به خورش اضافه کنید. مقداری نمک به غذا اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید تا روی خورش را بپوشاند.
بعد از حدود 10 دقیقه می توانید آب گوشت را به خورش اضافه کنید و سپس شعله گاز را خاموش کنید و این خورش خوشمزه را با برنج دلخواه سرو کنید.
نکات و تکنیک های تهیه خورش گردو
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه خورش گردو اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.
- برای تهیه این خورش می توانید به سلیقه خود کم و بیش از رب انار استفاده کنید.
- اگر رب اناری که برای تهیه این خورش استفاده می کنید ترش است می توانید مقداری شکر اضافه کنید تا طعم خورش متعادل شود.
- برای تهیه این خورش باید گردو را خوب چرخ کنید تا به خورش روغن اضافه کند.
- برای تهیه این خورش باید از گردوی مرغوب و چرب استفاده کنید.
- در هر مرحله از پخت این غذا، اگر متوجه شدید مقدار آب خورش کم است، می توانید مقداری آب سرد به آن اضافه کنید.
- برای تسریع در پخت این غذا می توانید گوشت و گردو را در زودپز بپزید و سپس در قابلمه بریزید و با مواد دیگر ترکیب کنید.
- برای اینکه خورش شما داخل روغن بیفتد می توانید مقداری آب یخ یا تکه های یخ به آن اضافه کنید.
- خورش گردو باید مثل خورش فسنجان به آرامی و به مدت طولانی بپزد تا به روغن بیفتد.
- در دستور تهیه خورش گردو بادمجان باید از ترکیب بادمجان سرخ شده با گوشت چرخ کرده و رب گوجه فرنگی استفاده کنید. این خورش گردو متعلق به سمنان است.
- برای تهیه خورش گردو انار از گوشت چرخ کرده، گردو، نعناع خشک و تخم مرغ استفاده می شود و برای تهیه سس خورش باید مقداری آب انار تازه، رب انار و رب گوجه فرنگی به این غذا اضافه کنید.
- برای تهیه خورش گردو با مرغ باید به جای گوشت از تکه های مرغ استفاده کرد.
در این مقاله از مجله آشپزی آکالا به 2 روش تهیه خورش گردو سمنانی و دامغانی اشاره کرد. خورش گردو یکی از پرطرفدارترین خورش های ایرانی است که بر خلاف خورش فسنجان معمولا به جای مرغ با گوشت درست می شود. اگر تجربه درست کردن این خورش را دارید می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
من ماجده شرف عاشوری هستم. سال هاست که به صورت حرفه ای در موضوعات مختلف می نویسم و ترجمه می کنم. من از بازی با کلمات و ایجاد محتوای جدید لذت می برم و دوست دارم دنیای اطرافم را بیشتر از آنچه می بینم کشف کنم…
گردآوری شده از مجله اکالا