اگر به دنبال غذایی سنتی و لذیذ هستید که طعم اصیل ایرانی را به خانه شما بیاورد، گردوی همدانی با مرغ پیشنهاد امروز برای شماست. در این مقاله از مجله اکالاطرز تهیه این غذای خوشمزه را مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه گردوی همدانی با مرغ
مواد لازم برای تهیه گردو پلو همدانی با مرغ به شرح زیر است:
برنج ایرانی | 4 فنجان |
سینه مرغ | 500 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیر | 2 عدد |
کره | 50 گرم |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
گردوی خرد شده | 2 فنجان |
کشمش پیلویی | 1 فنجان |
زرشک | 1/2 فنجان |
روغن | به اندازه لازم |
نمک | به اندازه لازم |
زعفران دم کرده | به اندازه لازم |
فلفل سیاه | هرچقدر دوست داری |
زعفران دم کرده | هرچقدر دوست داری |
پیاز داغ | به اندازه لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه گردوی همدانی با مرغ
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 50-40 دقیقه می باشد.
- میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه و طعم دادن به مرغ
سینه مرغ را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود.
مرغ را با کمک چاقو به قطعات کوچکتر برش دهید و در ظرف مناسبی قرار دهید.
پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. با کمک رنده یا همزن آن ها را پوره کنید و به مرغ ها اضافه کنید.
زردچوبه، فلفل سیاه و مقداری زعفران دم کرده را به مخلوط داخل کاسه اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا مخلوط شوند. برای خوش طعم شدن مرغ می توانید از ادویه هایی مانند دارچین یا هل استفاده کنید.
درب ظرف را ببندید و ظرف را حداقل 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ به خوبی مزه دار شود.
مرحله دوم: پختن مرغ
در تابه ای مناسب مقداری کره بریزید و تابه را گرم کنید.
مرغ های طعم دار شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند.
بعد از طلایی شدن، به مرغ ها آب اضافه کنید تا روی آن ها بپوشد. درب تابه را ببندید و مرغ را به مدت 20 تا 30 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید.
وقتی مرغ ها پخته شدند، آب اضافی آن را خالی کنید و زمان دهید تا مرغ ها خنک شوند. سپس مرغ ها را با چنگال خرد کنید.
در صورت تمایل می توانید به جای سینه مرغ از ران مرغ استفاده کنید.
مرحله سوم: پختن برنج
برنج را از شب قبل خیس کنید.
برنج خیس شده را آبکش کرده و در قابلمه مناسبی بریزید.
آب و نمک و مقداری روغن به برنج اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج دم بکشد.
روی برنج را با کفگیر سوراخ کنید و مقداری کره و زعفران دم کرده روی برنج بریزید.
درب قابلمه را ببندید و با حرارت ملایم بپزید تا برنج خوب بپزد.
مرحله چهارم: تهیه مواد میانی
گردوها را با چاقو خرد کنید و در تابه مناسبی بریزید.
گردوی خرد شده را کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
کشمش و شاه توت را که از قبل شسته و خیس کرده اید به محتویات تابه اضافه کنید و چند ثانیه دیگر تفت دهید.
توجه داشته باشید که زرشک و کشمش به دلیل حرارت زیاد سریع می سوزند. از سرخ کردن زیاد آنها خودداری کنید.
در این مرحله پیاز داغ را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. حرارت را خاموش کنید و ماهیتابه را کنار بگذارید.
مرحله 5: مواد را با هم ترکیب کرده و سرو کنید
بعد از اینکه برنج کاملا دم کشید، آن را در ظرف مناسبی بریزید.
مرغ های ریش شده و مخلوط گردو و کشمش را روی برنج بریزید. برای تزیین بیشتر می توانید از خلال بادام یا پسته نیز استفاده کنید.
گردو پلو همدانی بسیار خوشمزه و جذاب شما آماده خوردن است. آن را با سالاد شیرازی یا ماست غلیظ سرو کنید.
با انجام این مراحل ساده می توانید در منزل خود یک گردو پلوی خوشمزه همدانی تهیه کنید. امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است و می توانید این غذای جذاب را طبق روش ساده و کامل فوق تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا