ضربان قلب بادمجان کبابی یکی از خوشمزه ترین و خاص ترین غذاهای گیلانی است که تهیه آن بسیار آسان است. در ادامه با مجله اکالا با ما همراه باشید تا دستور پخت این غذای سنتی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه دیل دوکون
برای تهیه دیل دوکون گیلانی به مواد زیر نیاز دارید:
بادمجان | 4 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
گردو آسیاب شده | 120 گرم |
سیر | 3 عشق |
سبزیجات معطر | 3 قاشق غذاخوری |
رب انار یا رب آلو | 1 قاشق غذاخوری |
روغن | تا حد لازم |
پیاز | 1 عدد |
نمک و فلفل و گلپر | تا حد لازم |
مراحل تهیه قلب دکونه گیلانی
برای تهیه دیل داکونه گیلانی مراحل زیر را انجام دهید:
مرحله اول: بادمجان ها را برش بزنید
ابتدا بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید.
با چاقو یک برش عمودی روی بادمجان ها ایجاد کنید.
دقت کنید که 3 سانتی متر از ابتدا و انتهای بادمجان بریده نشود.
تا مرحله آخر پخت نمی توانید درپوش بادمجان را بردارید.
توجه: بادمجان های تازه را انتخاب کنید.
مرحله دوم: بادمجان ها را نمک بزنید
بعد از اینکه بادمجان ها را برش دادید روی آنها نمک بپاشید.
بگذارید 15 دقیقه همینطور بماند.
این کار تلخی بادمجان ها را از بین می برد.
بعد از 15 دقیقه بادمجان های نمکی را در یک کاسه آب بریزید تا بادمجان های نمکی به مدت 20 دقیقه در آب خیس بخورند.
توجه: با قرار دادن بادمجان ها در آب نمک، روغن کمتری هنگام سرخ کردن مصرف می کنید.
مرحله سوم: بادمجان ها را سرخ کنید
وقتی بادمجان ها کاملا خیس خوردند، آن ها را از ظرف خارج کنید و روی پارچه نخی بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود و خشک شوند.
بادمجان ها را در تابه ای با روغن سرخ کنید.
پس از طلایی شدن بادمجان ها آن ها را کنار بگذارید تا خنک شوند.
مرحله 4: ساخت مواد میانی
ابتدا گردو را چرخ کنید. برای این کار می توانید هم از آسیاب دستی و هم از همزن برقی استفاده کنید.
رب انار یا رب آلو را به گردو اضافه کنید.
سیر و پیاز را رنده کرده و همراه با سبزی های معطر به مواد اضافه کنید.
نمک، فلفل، گلپر و هر ادویه دیگری که دوست دارید به مواد اضافه کنید.
مخلوط به دست آمده را خوب هم بزنید تا مخلوط شود.
توجه: سبزی مخصوص داکونا چوچاق چوچاق است اما اگر به این سبزی دسترسی ندارید می توانید از جعفری، پونه کوهی، گشنیز، نعناع و ریحان به عنوان جایگزین استفاده کنید.
مرحله 4: گوجه فرنگی ها را آبکش کنید
گوجه هایی که برای این غذا انتخاب می کنید باید نسبتا بزرگ و گرد باشد.
روی گوجه فرنگی را برش دهید و داخل آن را به آرامی با قاشق جدا کنید.
این کار را با دقت انجام دهید تا بدن گوجه فرنگی آسیب نبیند.
نکته: درپوش و پوره را نگه دارید چون بعد از پر کردن مواد داخل گوجه باید دوباره از آنها استفاده کنید.
مرحله پنجم: پر کردن بادمجان و گوجه فرنگی
مخلوطی که آماده کردید را با احتیاط داخل بادمجان و گوجه فرنگی پر کنید.
بادمجان و گوجه فرنگی پر شده را در تابه بریزید.
پوره گوجه فرنگی را دور تابه بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید.
در ظرف را ببندید و بگذارید غذا به مدت 40 تا 50 دقیقه بماند.
مرحله ششم: سرو دال دکونه
از آنجایی که دل داکون گیلانی یک غذای سبک است، می توانید آن را به عنوان پیش غذا یا میان وعده در نظر بگیرید.
برای وعده های غذایی اصلی مانند ناهار و شام، دل داکون معمولا با یک کاسه برنج سرو می شود.
می توانید آن را با نان هم سرو کنید.
دل دکونه گیلانی در واقع نوعی کوکوی بادمجان است که با نام های دیگری مانند بادمجان کبابی یا تک دکونه نیز شناخته می شود. در این مقاله از مجله آشپزی اکالا سعی کردیم بهترین روش پخت این غذای خوشمزه گیلانی را به شما آموزش دهیم.
من لیلا هستم رشته تحصیلی من روزنامه نگاری است و همیشه از نوشتن لذت می برم، اینجا از دانش و تجربیاتم در زمینه های مختلف استفاده می کنم تا مطالب خوبی برای شما بنویسم. امیدوارم از خواندن آنها لذت ببرید.
گردآوری شده از مجله اکالا