مرغ یکی از آن غذاهای پرطرفدار و راحت است که معمولاً اکثر افراد حداقل 2 بار در هفته از مرغ در برنامه غذایی خود استفاده می کنند. ما در این مقاله از مجله اکالا ما می خواهیم یک روش آشپزی بسیار جذاب و راحت به شما ارائه دهیم مرغ سوخاری آموزش همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری
مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری به شرح زیر است:
مرغ کامل | 1 عدد |
فلفل دلمه ای | 2 عدد |
پیاز | 3 عدد |
سیر | 10 قرص |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
زعفران دم کرده | تا حد لازم |
آب لیمو | تا حد لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | تا حد لازم |
کره | تا حد لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه مرغ سوخاری
برای تهیه مرغ سوخاری کافیست مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: چاشنی اولیه مرغ
ابتدا یک مرغ کامل شسته شده را در ظرف درب دار مناسبی بریزید و روی آن را با نمک و فلفل سیاه و زعفران دم کرده به مقدار لازم روی و زیر مرغ و داخل شکم مرغ مزه دار کنید.
سپس 2 عدد پیاز، 5 حبه سیر، 1 عدد فلفل دلمه ای خرد شده و آبلیمو را زیر و روی مرغ و مقداری داخل مرغ بریزید. درب ظرف را ببندید و به مدت 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
مرحله دوم: سیر، کره و زعفران را با هم مخلوط کنید
در ظرف مناسب دیگری کره، زعفران دم کرده و 3 حبه سیر رنده شده را به مقدار لازم مخلوط کنید.
مرحله 3: مواد را از مرغ جدا کنید
بعد از 5 ساعت مرغ را از یخچال خارج کرده و تمام مواد (سیر، پیاز، فلفل دلمه ای) را که در آن آغشته شده است خارج کنید.
مرحله 4: چاشنی نهایی مرغ
مرغ را در ظرف مخصوص فر (پیرک) قرار دهید و مخلوط (سیر، کره، زعفران) را به تمام پوست مرغ و داخل شکم مرغ بمالید.
سپس 2 حبه سیر، 1 عدد پیاز، 1 فلفل دلمه ای کوچک خرد شده و 1 عدد گوجه فرنگی را داخل شکم مرغ بریزید.
مرحله پنجم: پختن مرغ
فر را با دمای ۱۹۰ درجه روشن کنید و ظرف مرغ را به مدت ۲ ساعت در فر قرار دهید تا مرغ خوب بپزد. بعد از 2 ساعت فر گریل را روشن کنید تا مرغ سرخ شود.
مرحله ششم: سرو کردن
پس از پخت مرغ، آن را از فر خارج کرده و در ظرف سرو قرار دهید. مرغ سوخاری خوشمزه شما آماده است. بنوشید!
نکات طلایی در پخت مرغ سوخاری
در ادامه به نکات طلایی برای پخت مرغ سوخاری اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.
- اندازه مرغ بستگی به این دارد که برای چند نفر می خواهید بپزید.
- زمان استراحت مرغ معمولاً 5 ساعت است تا به خوبی مزه دار شود. اگر وقت ندارید می توانید زمان را کم کنید اما اگر بیشتر از 5 ساعت مثلا 12 تا 24 ساعت بماند مشکلی پیش نمی آید و مرغ شما را خوشمزه تر می کند.
- اگر کره ندارید می توانید از روغن زیتون یا روغن مایع استفاده کنید.
- هنگام فرو بردن مواد (مخلوط سیر، کره، زعفران) زیر پوست مرغ مراقب باشید پوست مرغتان پاره نشود.
- با توجه به علاقه خود می توانید شکم مرغ را با چیزهای زیادی پر کنید. مثلا آلو، کشمش، زرشک و… بعد از پر شدن شکم مرغ، آن را با نخ، سوزن یا خلال دندان ببندید.
- این غذا را می توانید با برنج یا نان سرو کنید.
- برای اینکه طعم بهتر مرغ سوخاری را تجربه کنید، پس از پخت، مرغ را با مخلوط زعفران و روغن زیتون آغشته کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی طرز تهیه مرغ سوخاری را برای شما توضیح داده ایم. توصیه می کنیم حتما این غذای خوشمزه را برای یک وعده غذایی در منزل میل کنید ناهار یا شام را تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
مائده شریفی متولد 1353، حسابداری مالی خواندم. من از بچگی آشپزی می کردم اما اصولی نبود، هر چه می دیدم از دیگران یاد می گرفتم و درست می کردم و این را بارها و بارها تکرار می کردم تا بالاخره طعم خوب آن غذا را یاد گرفتم. یکی از علایق و سرگرمی های من آشپزی است و از تهیه غذایی که دیگران دوست دارند لذت می برم. یکی از لذت بخش ترین قسمت های آشپزی این است که شما می توانید با هر یک از مواد و ادویه های مورد علاقه خود یک غذای جدید یا یک دسر جدید درست کنید و از طعم آن لذت ببرید، درست کردن غذا به شما انگیزه زندگی می دهد. حالا شاید ندانید حتی نیمی از آن را چگونه تهیه کنید، اما آنقدر از تکرار آن دریغ نکنید که یاد بگیرید و لذت ببرید.
گردآوری شده از مجله اکالا