کوفته سماق کردی یکی از انواع کوفته هایی است که با گوشت مرغ درست می شود. خاستگاه این غذای خوشمزه و پرطرفدار به مناطق کردنشین برمی گردد. کوفته سماق کردی طعمی ترش و شیرین دارد. در این مقاله از مجله اکالاروش تهیه کوفته سماق کردی با گوشت مرغ ما به شما آموزش خواهیم داد
مواد لازم برای تهیه کوفته سماق کردی با گوشت مرغ
مواد لازم برای تهیه کوفته سماق کردی با گوشت مرغ به شرح زیر است:
سینه مرغ | 1 عدد |
پیاز | 1 قطعه بزرگ |
آرد نان | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا و پودر سیر | هرچقدر دوست داری |
مواد لازم برای تهیه سس
مواد لازم برای تهیه سس به شرح زیر است:
هویج | 1 عدد متوسط |
پیاز | 1 عدد متوسط |
آب جوش | 2 فنجان |
سماق | 5 قاشق غذاخوری |
با تشکر | 1 قاشق غذاخوری |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه کوفته سماق کردی با گوشت مرغ
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این کوفته ها 40-50 دقیقه می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 2 الی 3 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این کوفته سماق خوش طعم و جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این کوفته سماقی در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه مرغ
مرغ را بشویید و در آبکش بریزید تا کمی آب اضافی آن گرفته شود.
سپس با کمک چاقو استخوان های گوشت مرغ را جدا کرده و گوشت را چند تکه کنید.
تکه های مرغ را در غذاساز، همزن یا خردکن بریزید.
مرحله دوم: پیاز و ادویه جات را اضافه کنید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را چند قسمت کرده و در کاسه همزن بریزید.
آرد نان، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا، پودر سیر را به مخلوط بالا اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا مخلوطی یکدست و خمیری به دست آید.
برای طعم بهتر می توانید مقداری سبزیجات معطر مانند جعفری یا نعنا به کوفته ها اضافه کنید.
مرحله سوم: تهیه کوفته
از مواد آماده شده به اندازه یک نارنگی بردارید و به شکل کوفته در آورید.
در ماهیتابه کمی روغن بریزید و تابه را گرم کنید تا روغن داغ شود.
کوفته ها را در تابه بریزید و از هر طرف چند دقیقه تفت دهید تا طلایی شوند.
بعد از سرخ شدن، کوفته ها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
مرحله 4: سس را آماده کنید
پیاز و هویج را که برای سس آماده کردید بشویید و پوست بگیرید.
پیاز را با کمک چاقو نگینی خرد کنید.
پیازهای خرد شده را در همان ماهیتابه ای که کوفته ها را سرخ کرده اید بریزید و کمی تفت دهید تا پیازها طلایی و سبک شوند.
سپس هویج را رنده کنید و به پیازهای داخل ماهیتابه اضافه کنید.
چند دقیقه دیگر سرخ کنید تا رنگ هویج تغییر کند و نرم شود.
مرحله پنجم: سماق، رب انار و شکر را اضافه کنید
سماق، شکر و رب انار را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
حرارت را کم کنید و اجازه دهید سس به مدت 15 دقیقه بجوشد تا سس غلیظ شود.
اگر سماق تازه در دسترس دارید برای طعم بهتر از آن استفاده کنید.
مرحله ششم: اضافه کردن آب و پختن کوفته
بعد از اینکه سس به غلظت مناسب رسید، کوفته های سرخ شده را به سس اضافه کنید.
درب تابه را ببندید و 20 تا 25 دقیقه زمان دهید تا کوفته ها در سس بپزند و طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
اگر سس غلیظ تری دوست دارید، می توانید کمی آرد برنج اضافه کنید.
مرحله هفتم: تزیین و سرو غذا
کوفته سماق کردی خوشمزه شما آماده سرو است.
آن را در ظرف سرو بریزید و برای تزئین از کشمش، گردو یا پیازچه استفاده کنید.
برای تهیه غذای کاملتر می توانید کوفته سماق را با انواع برنج، کیت یا نان سرو کنید.
امیدواریم این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما قرار گرفته است. اگر علاقه مند به چشیدن طعم های جدید هستید، توصیه می کنیم از طعم این غذا غافل نشوید. کوفته سماق کردی بسیار خوشمزه و مقوی است و برای وعده های اصلی بسیار مناسب است.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی یاد می دادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصی تری به دنبال رویاهایم رفتم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا