چه چیزی بهتر از یک خورش کدو حلوایی گرم و خوشمزه برای فصل پاییز؟ با این دستور ساده مجله اکالاشما می توانید یک خورش کدو حلوایی بی نظیر را در منزل تهیه کنید و از طعم دلچسب و شیرین آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه خورش کدو حلوایی
مواد لازم برای تهیه خورش کدو به شرح زیر است:
گوشت گوسفند | 250 تا 300 گرم |
کدو تنبل | 500 گرم |
آلو خورشتی | 100 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 تا 3 قرص |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 3 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1/4 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | مقدار مورد نیاز |
پودر دارچین | 1/2 قاشق چایخوری |
ادویه کاری | 1 چهارم قاشق چایخوری |
نمک | تا حد لازم |
زعفران | 2 قاشق غذاخوری |
پودر | در صورت تمایل |
کره | 30 گرم |
روغن | تا حد لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه خورش کدو حلوایی
برای تهیه خورش کدو حلوایی کافیست مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: تفت دادن گوشت و پیاز
برای تهیه این خورش خوشمزه ابتدا پیاز را خرد کنید.
در قابلمه ای مناسب کمی روغن بریزید. پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و پیاز را تفت دهید. اجازه دهید پیاز کمی کاراملی شود و تفت دهید.
سپس گوشت گوسفند را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید.
دوباره هم بزنید و اجازه دهید گوشت کمی سرخ شود.
مرحله دوم: سیر و ادویه را اضافه کنید
سیر را نیز خرد یا رنده کنید. بعد از تفت دادن گوشت با پیاز، سیر را اضافه کنید.
سپس ادویه ها را بریزید. در این مرحله نمک اضافه نکنید. زیرا از پخت مناسب و به موقع گوشت جلوگیری می کند.
پس از افزودن ادویه ها، همه مواد را خوب هم بزنید تا ادویه ها برشته شده و عطر ادویه ها خارج شود.
مرحله سوم: پختن گوشت
سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. خوب هم می زنیم و اجازه می دهیم رب گوجه فرنگی به همراه سایر مواد روی حرارت ملایم کمی تفت داده شود تا خوش رنگ تر شود!
بعد از آن یک یا دو قاشق غذاخوری محلول زعفران یا زعفران دم کرده اضافه کنید.
حالا حدود دو تا سه فنجان آب به مخلوط گوشت اضافه کنید.
درب ظرف را ببندید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت بپزد. ممکن است تقریبا دو ساعت طول بکشد تا گوشت بپزد.
مرحله 4: کدو تنبل را سرخ کنید
در همین حین کدوها را پوست بگیرید و به قطعات مساوی برش دهید. بهتر است برش های کدو تنبل یک اندازه باشند. برش ها نباید نازک یا نازک باشند چون قرار است کدوها پخته شده و در خورش کاملاً دیده شوند!
حالا در یک تابه نچسب مناسب مقداری کره بریزید و حرارت دهید تا کره آب شود.
سپس کدوها را به کره اضافه کنید. در این مرحله باید کدوها را در کره سرخ کنید.
وقتی یک طرف کدوها قرمز و طلایی شد آن را برگردانید و طرف دیگر کدوها را به همین ترتیب قرمز و طلایی کنید. تا تمام قسمت های کدو حلوایی کاملا سرخ شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن کدو تنبل به گوشت
بعد از اینکه فرآیند پخت گوشت تمام شد و گوشت پخت، کدوهای سرخ شده در کره را به مخلوط گوشت اضافه کنید و سپس نمک را اضافه کنید.
آبلیمو را نیز به خورش اضافه کنید. حالا وقت آن است که آلوهای خوشمزه را به خورش اضافه کنید. سپس آلوها را به خورش اضافه کنید.
دوباره درب ظرف را ببندید و حدود نیم ساعت اجازه دهید تا کدو و آلوها نرم شوند تا خورش کاملا آماده شود.
در این مرحله می توانید کمی زعفران اضافه کنید تا خورش خوش رنگ تر شود.
نیازی به خرد کردن و نرم کردن کدوها نیست!
در غیر این صورت هنگام پختن خورش در ظرف سرو، کدوها له می شوند و خورش حالت اولیه خود را از دست می دهد. کدوها باید کاملا پخته شوند اما نباید زیاد له شوند.
مرحله ششم: سرو خورش
بعد از نیم ساعت از اضافه کردن کدو و آلو، خورش کاملا جا افتاده و آماده است.
این خورش نباید زیاد آبدار باشد. باید لعاب دار باشد اما زیاد آبکی نباشد. در هر صورت بستگی به سلیقه شما دارد.
خورش خوشمزه شما آماده است. آن را در ظرف سرو قرار دهید. برای تزیین خورش می توانید از چند خلال پسته هم استفاده کنید.
بنابراین وقتی از خود می پرسید با کدو حلوایی چی درست کنم؟ می توانید این خورش خوشمزه را تهیه و میل کنید.
نکات طلایی در تهیه خورش کدو حلوایی
در ادامه نکات طلایی برای تهیه خورش کدو حلوایی را ذکر می کنیم. با ما همراه باشید.
- همانطور که در ابتدا گفته شد این خورش به روش های مختلفی تهیه می شود و می توانید بنا به ذائقه خود به خورش مزه بدهید.
- در این خورش می توانید از مقداری لپه استفاده کنید. البته مقدار کاد نباید زیاد شبیه قیمه باشد. دو قاشق غذاخوری برای این مقدار مواد کافی است.
- بوشهری ها گاهی به این خورش سیب زمینی یا گوجه هم اضافه می کنند.
- در خورش هایی با گوشت مانند گوشت گوسفند یا گوساله در انتها و پس از اطمینان از پخته شدن گوشت باید نمک اضافه کرد. اگر ابتدا آن را اضافه کنید، گوشت به آرامی پخته می شود و پخت آن بیشتر طول می کشد.
- این خورش یکی از خورش های با طعم ملس است! ممکن است خیلی ها این خورش را شیرین کنند یا طعم شیرینی به آن بدهند.
- اگر خورش های شیرین دوست ندارید شکر را حذف کنید. در این دستور شکر حذف شده و خورش طعم ترش بیشتری دارد! می توانید مقدار آبلیموی خورش را کم یا زیاد کنید. در نهایت با چشیدن طعم خورش می توانید چاشنی آن را کم یا زیاد کنید.
- کدوها را حتما در کره سرخ کنید تا طعم و عطر بهتری پیدا کنند.
- می توانید مقدار و نسبت گوشت و کدو را با توجه به ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
- همچنین می توانید از هل به عنوان طعم دهنده برای این غذا استفاده کنید. اگر از پودر هل استفاده می کنید، ابتدا یک چهارم قاشق چایخوری به خورش اضافه کنید.
- توجه داشته باشید که عطر هل نباید زیاد باشد زیرا از عطرهای دیگری مانند دارچین و زعفران نیز در این خورش استفاده می شود. یک هل برای خورش کافی است.
در این مقاله از مجله آشپزی طرز تهیه خورش کدو حلوایی رو براتون توضیح دادیم. خوردن این خورش خوشمزه را در فصل پاییز به شما پیشنهاد می کنیم ناهار یا در شب یلدا طعم بی نظیر آن را تهیه کرده و نهایت لذت را ببرید.
من میترا حمیدی متولد 1347 حسابداری خوندم ولی الان آشپزی میکنم! از زمانی که یادم می آید عاشق آشپزی و شیرینی پزی بودم. خانه دار شدم، مادر شدم و بیشتر از قبل به آشپزی علاقه دارم! آشپزی و شیرینی پزی برای من پر از حس خوب است! من معتقدم فردی که آشپزی می کند باید اصالت غذا را بداند و در عین حال بتواند طعم جدیدی ایجاد کند. و به همین دلیل است که معتقدم بزرگترین سرآشپزهای دنیا برای اولین بار ایده ای داشتند و با آگاهی و آگاهی آن را اجرا کردند و به غذاها و شیرینی ها طعم دادند و سپس چیزی ساختند که مورد پسند همه قرار گرفت. یادگیری، یادگیری و کشف سلیقه های جدید بزرگترین هدف من در این راه است! سعی می کنم با کمترین مواد و راحت ترین روش به نتیجه دلخواهم برسم! آشپزی را سخت نگیرید، با عشق و علاقه آشپزی کنید، آن وقت خواهید دید که چقدر این کار و این هنر برای شما لذت بخش خواهد بود!
گردآوری شده از مجله اکالا