سالاد، به عنوان یک پیشغذای محبوب، جایگاه ویژهای در سفرههای ایرانیان دارد. برخی از سالادها، به عنوان یک وعده غذایی سبک نیز قابل سرو هستند. سالاد لوبیا سفید، یکی از این گزینههای خوشمزه و مغذی است که میتوان آن را به عنوان پیشغذایی در مهمانیها، عصرانهای در جشنهای تولد یا شام سبکی در خانه سرو کرد.
لوبیا سفید موجود در این سالاد، علاوه بر طعم دلنشینی که با زیتون و پیاز بنفش ایجاد میکند، فواید بسیاری برای سلامتی دارد. سس این سالاد نیز فاقد مایونز است و برای افراد دارای رژیم غذایی مناسب میباشد. همچنین، با حذف پنیر از این سالاد، میتوان آن را برای گیاهخواران نیز سرو کرد.
مواد لازم برای سس
روغن زیتون: ۵ قاشق غذا خوری
آبلیمو:۱ قاشق غذا خوری
سرکه: ۳ قاشق غذا خوری
سس خردل: نصف قاشق چای خوری
سیر رنده شده: ۲ حبه
عسل: ۱ قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه و آویشن: به مقدار لازم
مواد لازم برای سالاد
لوبیا سفید: ۱ پیمانه
پیاز بنفش: ۱ عدد متوسط
گوجه: ۲ عدد
زیتون بدون هسته: نصف پیمانه
پنیر فتا: ۱۵۰ گرم
مرحله اول: آمادهسازی سس
یک کاسه بردارید و تمام مواد مربوط به سس (روغن زیتون، آبلیمو، سرکه، سس خردل، نمک، فلفل سیاه و پودر اورگانو) را داخل آن بریزید. مواد سس را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. سس را کنار بگذارید تا از طعم آن لذت ببرید.
مرحله دوم: پخت لوبیا سفید
لوبیا سفید را یک شب قبل از پخت به خوبی بشویید و با آب خیس کنید. در طول شب، دو بار آب لوبیا را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. لوبیا خیس شده را با کمی آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. بعد از پخت، لوبیا را آبکش کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله سوم: آمادهسازی سالاد
یک کاسه بزرگ بردارید. پیاز را به خوبی بشویید، پوست آن را بکنید و به صورت خلالی متوسط خرد کنید. پنیر فتا را به صورت مکعبهای ریز خرد کنید. لوبیا سفید پخته شده را به کاسه اضافه کنید. گوجه فرنگی و زیتون را نیز به صورت دلخواه خرد کنید و به مواد سالاد اضافه کنید.
مرحله چهارم: طعمدهی و سرو سالاد
سس آماده شده را به سالاد اضافه کنید. مواد سالاد را با هم مخلوط کنید تا سس به تمام قسمتهای آن برسد و طعمدار شود. سالاد را به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم بگیرد و مزه دار شود. سالاد لوبیا سفید مجلسی را در ظرف مناسب سرو کنید و از آن لذت ببرید.
مزایای سالاد لوبیا سفید:
- سرشار از فیبر و پروتئین
- کمچرب و کمکالری
- منبع آنتیاکسیدان
- مقوی و مفید برای سلامتی
- مناسب برای افراد دارای رژیم غذایی
- قابل استفاده برای گیاهخواران (با حذف پنیر)
نکات:
- میتوانید از پیاز قرمز یا پیاز سفید برای تهیه این سالاد استفاده کنید.
- اگر پنیر فتا دوست ندارید، میتوانید از پنیر موزارلا یا پنیر ریکوتا به جای آن استفاده کنید.
- میتوانید از انواع مختلف زیتون برای تهیه این سالاد استفاده کنید.
- برای طعمدارتر کردن سالاد، میتوانید از مقداری سبزی معطر مانند جعفری یا ریحان نیز استفاده کنید.
- سالاد لوبیا سفید مجلسی را میتوانید به عنوان یک وعده غذایی سبک یا پیشغذا سرو کنید.