صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه خورش سبزی کرفس + نکات و تکنیک ها

طرز تهیه خورش سبزی کرفس + نکات و تکنیک ها

طرز تهیه خورش سبزی کرفس نکات و تکنیک ها

خورش سبزی کرفس یکی از غذاهای بسیار سبک و مقوی است که می توانید آن را به راحتی در منزل تهیه کنید. این خورش طعم بی نظیر و جذابی دارد. در این مقاله از مجله اکالاروش تهیه خورش سبزی کرفس ما به طور کامل و دقیق آموزش می دهیم.

نگاهی گذرا به روش پخت

حبوبات را از شب قبل خیس کرده و با مقداری آب بپزید. ساقه های کرفس را با کمی روغن سرخ کنید. برگ های کرفس خرد شده، جعفری و نعناع خرد شده را تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهند. زردچوبه، فلفل سیاه و پودر دارچین (اختیاری) را به پیاز و سیر تفت داده شده اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن ها گرفته شود. لوبیا پخته شده، ساقه کرفس و سبزیجات تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید و به مدت 1-1/5 ساعت با مقدار مناسب آب بپزید. سپس غذا را مطابق ذائقه خود با آبلیمو و آب و نمک تنظیم کنید. در مقاله بعدی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای خورش سبزی کرفس

کرفس 1 کیلوگرم
جعفری 200 گرم
نعناع 100 گرم
پیاز 2 عدد
سیر 3 قرص
زردچوبه 1 قاشق چای خوری
آب یا آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز 1 فنجان
دارچین 1/2 قاشق چایخوری (اختیاری)
آب به اندازه لازم
نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
روغن زیتون به اندازه لازم

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل پخت خورش سبزی کرفس

  • زمان آماده سازی: 1.5-2 ساعت
  • مناسب برای: 3-4 نفر
  • درجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده سازی حبوبات

لوبیاها را تمیز کنید، بشویید و چند ساعت قبل از پخت در آب ولرم خیس کنید.

لوبیاهای خیس شده را در یک قابلمه کوچک بریزید و مقداری آب اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید حبوبات به مدت 25-35 دقیقه بپزند.

مرحله دوم: آماده کردن سبزیجات

ساقه های کرفس را بشویید و به قطعات ۲ تا ۳ سانتی متری برش دهید. برگ های کرفس را ریز خرد کنید. سپس در یک کاسه بزرگ بریزید و با آب سرد بشویید.

جعفری و نعناع را تمیز کرده، برگ های زرد و چروکیده و ساقه های کلفت را جدا کرده و سبزی ها را خوب بشویید.

بعد از خشک شدن آنها را با چاقو خرد کنید. نسبت جعفری به نعناع بهتر است 2 به 1 باشد تا عطر نعنا غالب نشود.

مرحله سوم: تفت دادن سبزیجات

در تابه ای مناسب کمی روغن بریزید.

ساقه های کرفس را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا ساقه ها کمی تغییر رنگ دهند و بوی خامی آن ها گرفته شود.

سپس ساقه های کرفس را از تابه جدا کرده و کنار بگذارید.

نعنا، جعفری و برگ کرفس خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا کمی تیره شوند اما نسوزند.

این مرحله در طعم نهایی خورش بسیار موثر است.

مرحله چهارم: تهیه پیاز و سیر

پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را با چاقو ریز خرد کنید.

در قابلمه ای که قصد پخت خورش را دارید مقداری روغن بریزید و پیاز سبز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. کمی تفت دهید تا پیازها روشن و طلایی شوند.

پس از شستن و پوست کندن سیر، آن را پوره کرده و با کمک دستگاه سیر له کنید.

پوره سیر را به قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.

مرحله پنجم: اضافه کردن ادویه جات ترشی جات

زردچوبه، فلفل سیاه و در صورت تمایل کمی دارچین به پیاز و سیر اضافه کنید و مخلوط را خوب هم بزنید. کمی تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد شود.

مرحله 6: همه مواد را با هم ترکیب کنید

سبزی تفت داده شده، ساقه کرفس و لوبیا پخته را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا طعم ها به خوبی با هم مخلوط شوند.

سپس آنقدر آب به قابلمه اضافه کنید تا مواد کاملا زیر آب شوند.

حرارت را زیاد کنید تا محتویات قابلمه بجوشد. سپس شعله را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا خورش آرام آرام بپزد.

60-90 دقیقه زمان دهید تا خورش به آرامی بپزد.

مرحله هفتم: تنظیم چاشنی خورش

بعد از پختن محتویات خورش، مقدار ترشی را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید.

آبغوره یا آبلیمو و نمک را به خورش اضافه کنید تا طعم ها بهتر با هم ترکیب شوند.

5-10 دقیقه دیگر زمان دهید تا خورش با حرارت ملایم بپزد.

این خورش خوشمزه و جذاب را می توانید با کته یا برنج زعفرانی سرو کنید.

نکات کلیدی برای تهیه خورش سبزی کرفس

در ادامه نکات طلایی برای پخت خورش کرفس سبزی را ذکر می کنیم. با ما همراه باشید.

  • خورش کرفس به زمان نیاز دارد تا جا بیفتد. عجله نکن خورش را روی حرارت ملایم بپزید تا غلیظ شود.
  • حبوبات را از شب قبل خیس کنید و خوب بپزید تا خورش سبک و راحت هضم شود.
  • برای جلوگیری از نرم شدن لوبیاها در اواخر پخت نمک اضافه کنید.
  • اگر خورش نیاز به آب داشت حتما از آب جوش استفاده کنید تا طعم آن تغییر نکند.
  • از تابه ای استفاده کنید که حرارت را به طور یکنواخت پخش کند.
  • افزودن کمی دارچین به خورش طعمی متمایز و معطر ایجاد می کند.
  • مراقب باشید در حین تفت دادن سبزیجات یا کرفس نسوزند.
  • آبغوره یا آبلیمو را کم کم اضافه کنید تا ترشی خورش با ذائقه شما مطابقت داشته باشد.
  • برگ کرفس طعم بیشتری به خورش می دهد، اما در مصرف آن زیاده روی نکنید.
  • استفاده بیشتر از جعفری از تلخ شدن خورش جلوگیری می کند.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقه مندان به خصوص گیاهخواران را به خود جلب کرده است و با رعایت مراحل و نکات طلایی می توانید این خورش خوشمزه را با کیفیت عالی تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش شلمین (شلم) به روش کردستانی + نکات و عکس

آش شلمین آش شلم یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب کردستان…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

طرز تهیه املت انار (جوجه انار) گیلانی + نکات و عکس

یکی از غذاهای ساده و منحصر به فرد گیلانی مرغ انار است.…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

طرز تهیه سوپ اسفناج + نکات و فرهای عکس

سوپ اسفناج یکی از خوشمزه ترین و جذاب ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۹-۱۳

دیدگاهتان را بنویسید