صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه قیسی اردبیلی پلو (طعم اصیل دیار کهن برای ناهار)

طرز تهیه قیسی اردبیلی پلو (طعم اصیل دیار کهن برای ناهار)

طرز تهیه قیسی اردبیلی پلو طعم اصیل دیار کهن برای

قیسی پلو اردبیلی یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار است که ریشه آن به اردبیل می رسد. ترکیب طعم شیرین قیسی با برنج معطر، این غذا را به یکی از محبوب ترین پلوهای ایرانی تبدیل کرده است. در این مقاله از وبلاگ اکالا، طرز تهیه قیسی پلو اردبیلی و تفاوت های آن با قیسی پلو شیرازی بررسی می کنیم و به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه قیسی پلو اردبیلی

  • مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا ۴۰-۵۰ دقیقه است
  • مقدار مطالب اعلام شده در این آموزش مناسب برای 3-4 نفر این است که به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
  • درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط واقع شده است

مواد لازم برای تهیه قیسی اردبیلی پلو

برنج 3 فنجان
آل بخارا 150 گرم
پیاز 2 عدد متوسط
قیسی 200 گرم
زعفران دم کرده 4-5 قاشق غذاخوری
پودر دارچین نصف قاشق چایخوری
گوشت چرخ کرده 400 گرم
کره 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
جوز هندی به دلخواه
فلفل سیاه به دلخواه
نمک تا حد لازم

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل تهیه قیسی پلو اردبیلی

برای تهیه قیسی پلو اردبیلی باید مراحل زیر را طی کنید:

مرحله اول: تهیه برنج و قیسی

آلو قیسی و بخارا را تمیز و بشویید.

قیس ها را در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 30 دقیقه در آب گرم خیس کنید.

برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید.تهیه برنج و قیسی برای تهیه قیسی پلو اردبیلی

مرحله دوم: تهیه مواد میانی

پیاز را بشویید، پوست بگیرید و خرد کنید. در تابه ای کره را گرم کنید و پیازها را به آن اضافه کنید.

چند دقیقه تفت دهید تا پیازها روشن و طلایی شوند.

گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامی گوشت گرفته شود، سپس زردچوبه، فلفل سیاه و جوز هندی را به محتویات تابه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.

در این مرحله باید قیسی و آلو خیس شده را به گوشت اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه تفت دهید. دارچین و زعفران دم کرده را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.

مرحله سوم: پختن برنج

برنج خیس شده را آبکش کرده و در قابلمه مناسبی بریزید. می توانید برای ته دیگ از نان یا سیب زمینی استفاده کنید.

یک لایه برنج، یک لایه از مواد میانی بریزید و به همین ترتیب ادامه دهید تا مواد تمام شود، لایه آخر برنج را بریزید.

روی برنج را کمی روغن بریزید و زعفران دم کرده را روی آن بپاشید. برای رنگ بهتر برنج می توانید از زعفران دم کرده بیشتری استفاده کنید.

بخارپز را روی قابلمه بگذارید و اجازه دهید برنج 40-50 دقیقه دم بکشد.

مرحله چهارم: سرو کنید

پلو را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با پیاز داغ و کشمش تزیین کنید.

قیسی پلو را می توانید با انواع سالاد و ماست سرو کنید.

این غذا یک غذای کامل و مقوی و مناسب برای وعده های اصلی است.

نکات طلایی در تهیه قیسی اردبیلی پلو

نکات طلایی در تهیه قیسی اردبیلی پلو

در تهیه اردبیلی پلو قیسی به 3 نکته مهم زیر توجه کنید:

  • اگر وقت کافی دارید می توانید با گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویه ها کوفته درست کنید.
  • برای طعم بهتر می توانید از قیچی خشک و مرغوب استفاده کنید.
  • اگر قیس شما شیرین نیست می توانید به مواد میانی کمی شکر اضافه کنید.

تفاوت شیرازی و اردبیلی قیسی پلو

  1. قیسی شیرازی و اردبیلی هر دو غذاهای لذیذ و سنتی ایرانی هستند که با قیسی تهیه می شوند، در طرز تهیه و مواد اولیه آنها تفاوت هایی وجود دارد که باعث می شود طعم و بافت متفاوتی داشته باشند.
  2. قیمه برنج شیرازی معمولاً شیرین‌تر است و بیشتر از قیچی و شکر استفاده می‌شود. اغلب برای تهیه این غذا از گوشت مرغ استفاده می شود که طعم لطیف تری به آن می دهد.
  3. قیسی پلو اردبیلی طعم قوی و گوشتی تری دارد و بیشتر از گوشت چرخ کرده استفاده می شود. در قیسی پلو اردبیلی از ادویه هایی مانند دارچین، زردچوبه و جوز هندی استفاده می شود که طعمی گرم و دلچسب به آن می دهد.

در نهایت انتخاب قیسی پلو شیرازی و اردبیلی به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. اگر به طعم شیرین تر و لطیف تر علاقه دارید، قیسی پیلو شیرازی انتخاب خوبی است. اما اگر به طعم قوی تر و گوشتی تر علاقه دارید، قیسی برنج اردبیلی را امتحان کنید.

با رعایت این نکات می توانید یک پلو اردبیلی خوشمزه و اصیل تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

1720098087 678 ناهار تکراری درست نکنید طرز تهیه خورش هلو

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش شله کلامکار + نکات و فرهای عکس

آش شله قلمکار یکی از پرطرفدارترین آش های ایرانی در روزهای سرد…

۱۴۰۳-۰۹-۱۶

طرز تهیه آش شلمین (شلم) به روش کردستانی + نکات و عکس

آش شلمین آش شلم یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب کردستان…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

طرز تهیه املت انار (جوجه انار) گیلانی + نکات و عکس

یکی از غذاهای ساده و منحصر به فرد گیلانی مرغ انار است.…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

دیدگاهتان را بنویسید