شلغم کوکو یکی از انواع مختلف و جذاب کاکائو است که می توانید آن را به راحتی در منزل با چند ماده ساده برای یک غذای جذاب و سبک پاییزی تهیه کنید. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا طرز تهیه این کوکو را به همراه نکات طلایی که هنگام تهیه آن باید بدانید را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.
برای تهیه این کوکو، شلغم و پیاز را پوست گرفته و رنده کنید. آب اضافی آنها را با کمک صافی خوب بگیرید. آرد نخودچی، پوره سیر، گشنیز و جعفری خرد شده، زردچوبه، نمک، فلفل، زعفران و تخم مرغ را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید.
روی مواد را بپوشانید و به مدت 10-15 دقیقه در یخچال استراحت دهید سپس کاکائو را در روغن داغ سرخ کنید. بعد از سرخ شدن روی کاغذ جاذب روغن بریزید و در ظرف سرو بچینید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی شلغم
شلغم | 3-4 عدد |
تخم مرغ | 4 عدد |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 قرص |
گشنیز و جعفری خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
نمک و فلفل | تا حد لازم |
روغن | به اندازه لازم |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
طرز تهیه کیک شلغم
- زمان آماده سازی: 30-40 دقیقه
- مناسب برای: 3-4 نفر
- درجه سختی: آسان
مرحله اول: تهیه شلغم و پیاز
شلغم ها را بشویید و با چاقو پوست بگیرید.
شلغم های پوست کنده را با رنده درشت رنده کنید سپس در یک صافی کوچک بریزید و کمی فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود. (می توانید از آب شلغم در تهیه سوپ یا سوپ استفاده کنید)
به همین ترتیب پیاز را بعد از شستن و پوست کندن با رنده درشت رنده کنید سپس آب آن را خوب بگیرید.
پیاز رنده شده و شلغم را در یک کاسه بزرگ بریزید.
- برای تهیه این کوکو بهتر است از شلغم ریز و تازه استفاده کنید; چون طعم بهتری دارند. شلغم های بزرگ ممکن است طعم تلخی داشته باشند.
مرحله دوم: اضافه کردن سایر مواد کاکائو
سیر رنده شده، سبزیجات معطر، آرد نخودچی، زعفران دم کرده، زردچوبه، نمک و فلفل را به مواد داخل کاسه اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید. افزودن گشنیز و جعفری به طعم کاکائو کمک می کند.
تخم مرغ ها را یکی یکی به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط یکدستی به دست آید.
اگر مخلوط کاکائو شل شد، کمی آرد نخودچی یا آرد سفید اضافه کنید.
استفاده از زعفران طعم و رنگ مطبوعی به کاکائو می دهد.
برای طعم خاص تر، می توانید گردوی خرد شده را به مخلوط کاکائو اضافه کنید.
مرحله سوم: استراحت دادن به مایه کوکو
روی ظرف را با مایه کاکائویی و ظرف را بپوشانید 10-20 دقیقه آن را در یخچال بگذارید تا طعم مواد بهتر با هم ترکیب شود.
مرحله 4: کاکائو را سرخ کنید
در یک تابه نچسب مقداری روغن بریزید و تابه را گرم کنید تا روغن داغ شود.
مایه کاکائو را به طور یکنواخت در تابه بریزید یا آن را با قاشق به شکل دایره های کوچک جدا کنید.
هر طرف کاکائو برای مدت زمان 4-5 دقیقه روی حرارت متوسط سرخ کنید تا طلایی شود. کوکوهای سرخ شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
- توجه داشته باشید که در حین پخت حرارت باید ملایم باشد تا دانه های کاکائو پخته و نرم شوند.
- تابه نچسب به شما کمک می کند کوکو را به راحتی بچرخانید و ظاهر زیبایی داشته باشید.
- برای تهیه کاکائو شلغم رژیمی و سالم تر، می توانید کاکائو را در فر با دمای 100 درجه بپزید 180 درجه درجه سانتیگراد برای 20 دقیقه پختن
مرحله 5: شلغم نارگیل را سرو کنید
کوکی های جذاب و خوشمزه شما آماده سرو است، آنها را در ظرف مناسبی قرار دهید.
هنگام سرو، چند قطره آب لیموی تازه روی کاکائو بریزید تا طعم تازه و مطبوعی به آن اضافه شود.
این کلوچه ها را می توانید با انواع نان، ماست تغلیظ شده، سبزیجات یا سالاد شیرازی سرو کنید.
امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما قرار گرفته باشد. با رعایت این مراحل و نکات می توانید یک کیک شلغم خوشمزه و مقوی تهیه کنید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید. اگر از ترفندهای دیگری در تهیه این کوکو استفاده می کنید که طعم کاکائو را بهتر می کند، خوشحال می شویم آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا