صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه کرفس پلو مجلسی (با گوشت و بدون گوشت)

طرز تهیه کرفس پلو مجلسی (با گوشت و بدون گوشت)

طرز تهیه کرفس پلو مجلسی با گوشت و بدون گوشت

کرفس پلو یکی از خوش طعم ترین و خوش طعم ترین غذاهای ایرانی است که می توانید آن را با تکه های گوشت، چرخ کرده یا بدون گوشت تهیه کنید. در این مقاله از مجله اکالا با دستور غذا میتونید کرفس پلو با گوشت و بدون گوشت آشنا شوید

برای تهیه کرفس پلو مجلسی باید گوشت و پیاز را در روغن تفت دهید سپس مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و گوشت را به مدت یک ساعت بپزید. سپس کرفس خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. وقتی کرفس پخت، کمی زعفران به مواد اضافه کنید. برنج را آبکش کرده و به همراه گوشت به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کرفس پلو شما آماده شود. برای مطالعه جزئیات طرز تهیه این غذای خوشمزه به 3 روش مختلف می توانید این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

طرز تهیه کرفس پلو با تکه های گوشت

  • زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • زمان پخت: 1 تا 2 ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد نفرات: 4 نفر

مواد لازم برای تهیه کرفس پلو با گوشت

مواد لازم برای تهیه کرفس پلو با گوشت به شرح زیر است:

گوشت گوسفند 300 گرم
برنج 4 عدد لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز 1 عدد
ساقه کرفس 300 تا 400 گرم
سیر 3 قرص
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
چوب دارچین 1 عدد
پودر پاپریکا و گل رز به اندازه لازم
کره 50 گرم
زرشک 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
روغن به اندازه لازم

مراحل تهیه کرفس پلو با تکه های گوشت

در ادامه این قسمت مراحل تهیه کرفس پلو با تکه های گوشت ذکر شده است.

مرحله اول: گوشت و پیاز را در روغن سرخ کنید

برای شروع، باید پیاز را بشویید و به قطعات کوچک برش دهید. در قابلمه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. پیازهای خرد شده را در روغن بریزید و روی حرارت زیاد تفت دهید. صبر کنید تا پیازها روشن و کمی طلایی شوند سپس تکه های گوشت را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

مرحله 2: گوشت را بپزید

مقداری زردچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا و چوب دارچین را به گوشت و پیاز اضافه کنید. مواد را چند دقیقه هم بزنید تا بوی ادویه ها گرفته شود سپس مقداری آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت حدود 2 ساعت بپزد.

مرحله 3: گوشت را از قابلمه خارج کنید

بعد از پخت کامل گوشت مقداری نمک به آن اضافه کنید. سپس تکه های گوشت را با قاشق یا چنگال از قابلمه خارج کنید. برداشتن گوشت برای این است که فضای بیشتری برای پختن کرفس داشته باشد و آب بیشتری به قابلمه اضافه نشود.

مرحله 4: کرفس را بپزید

کرفس را خرد کرده و به قابلمه آبگوشت اضافه کنید. در قابلمه را بپوشانید و بگذارید کرفس خوب بپزد.

مرحله 5: گوشت و زعفران را به قابلمه اضافه کنید

پس از پخته شدن کرفس، گوشت را دوباره به قابلمه اضافه کنید. حالا می توانید مقداری زعفران دم کرده به مواد اضافه کنید و اجازه دهید مواد چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا آب آنها کاملا تبخیر شود.

مرحله 6: برنج را آبکش کنید

برنج را بشویید و نیم ساعت تا یک ساعت در آب خیس کنید. بعد یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و مقداری نمک به آن اضافه کنید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، برنج خیس شده را اضافه کنید. برنج را با آب حدود 7 تا 10 دقیقه بجوشانید و وقتی نیم پز شد آن را آبکش کنید.

مرحله 7: مواد پیلو کرفس را با هم ترکیب کنید

برای تهیه کرفس پلو باید در تابه ای مقداری روغن بریزید و ته قابلمه مقداری برنج زعفرانی بریزید. بعد یک لایه برنج کف قابلمه بریزید و کمی پودر گلاب و زعفران اضافه کنید. حالا یک لایه از مواد گوشتی را اضافه کنید و دوباره لایه برنج و گوشت را داخل قابلمه بریزید تا همه مواد تمام شود.

مرحله هشتم: کرفس پلو را آماده کنید

مقداری کره آب شده روی برنج بریزید و سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید. وقتی بخار در قابلمه ایجاد شد، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید کرفس پلو روی حرارت ملایم بپزد و آماده شود.

مرحله نهم: کرفس پلو را سرو کنید

در یک تابه کوچک مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. زرشک های شسته شده را چند دقیقه سرخ کنید. در انتها برنج را در ظرف مورد نظرتان بریزید و روی آن را با زرشک تزیین کنید. غذای شما آماده است و می توانید از طعم آن لذت ببرید.

طرز تهیه کرفس پلو با گوشت چرخ کرده

  • زمان آماده سازی: 20 دقیقه
  • زمان پخت: 1 تا 1.5 ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد افراد: 4 نفر

مواد لازم برای تهیه کرفس پلو با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای تهیه کرفس پلو با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:

گوشت چرخ کرده 250 گرم
برنج 4 عدد لیوان فرانسوی دسته دار
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد
ساقه کرفس 300 تا 400 گرم
سیر 3 قرص
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
چوب دارچین 1 عدد
پودر پاپریکا و گل رز به اندازه لازم
کره 50 گرم
زرشک 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
روغن به اندازه لازم

مراحل تهیه کرفس پلو با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه کرفس پلو با گوشت چرخ کرده شامل مراحل زیر می باشد:

  1. برای تهیه این غذا باید گوشت، پیاز، سیر و ادویه ها را با هم مخلوط کرده و چند دقیقه ورز دهید.
  2. گوشت را به شکل کوفته های کوچک در آورید. مقداری کره در ماهیتابه بریزید و روی حرارت بگذارید.
  3. کوفته ها را در روغن سرخ کنید و سپس از ماهیتابه خارج کنید. کرفس خرد شده را در مقداری روغن تفت دهید و وقتی نرم شد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.
  4. در این مرحله می توانید کوفته ها را به همراه یک فنجان آب به تابه اضافه کنید.
  5. برنج را آبکش کنید و سپس برنج و گوشت را لایه لایه در قابلمه بریزید.
  6. درب قابلمه را بگذارید و بگذارید کرفس پلو شما روی حرارت ملایم بپزد.

طرز تهیه برنج کرفس بدون گوشت

  • زمان آماده سازی: 20 دقیقه
  • زمان پخت: 1 تا 1.5 ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد افراد: 3 نفر

مواد لازم برای تهیه کرفس پلو بدون گوشت

مواد لازم برای تهیه کرفس پلو بدون گوشت به شرح زیر است:

کرفس خرد شده 2 عدد لیوان فرانسوی دسته دار
برنج 3 عدد لیوان فرانسوی دسته دار
هویج 2 عدد
پیاز 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
ادویه کاری 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه برنج کرفس بدون گوشت

طرز تهیه برنج کرفس بدون گوشت شامل مراحل زیر می باشد:

  1. در دستور تهیه کرفس پلو گیاهی و بدون گوشت باید کرفس و هویج را خرد کرده و بخارپز یا آب پز کنید. در تابه مقداری روغن بریزید و سپس کرفس و هویج پخته شده را به مدت 10 دقیقه در روغن تفت دهید.
  2. سپس سبزیجات را از روغن خارج کنید. پیاز را خلال کنید و در ماهیتابه بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا طلایی شود.
  3. سپس مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری به پیاز اضافه کنید.
  4. مقداری رب گوجه فرنگی را در تابه بریزید و چند دقیقه تفت دهید. سپس کرفس و هویج را به مواد دیگر اضافه کنید.
  5. یک فنجان آب جوش به مواد اضافه کنید و بگذارید مواد کرفس پلو به مدت 20 دقیقه تا نیم ساعت بپزد.
  6. برنج را آبکش کرده و به همراه موادی که آماده کرده اید به صورت لایه ای در قابلمه بریزید.
  7. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید برنج شما دم بکشد و آماده شود.

نکات و طرز تهیه کرفس پلو مجلسی

نکات و طرز تهیه کرفس پلو مجلسی

در ادامه به نکات طلایی برای تهیه کرفس پلو اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.

  • برای طعم دادن به این غذا می توانید از مقداری پودر لیمو عمانی یا سماق استفاده کنید.
  • برای تهیه کرفس پلو با مرغ می توانید گوشت را جدا کرده و سپس به جای آن از تکه های مرغ استفاده کنید.
  • اگر برای تهیه این غذا به سیر دسترسی ندارید می توانید از مقداری پودر سیر استفاده کنید.
  • برای تهیه این غذا بهتر است از ساقه کرفس به همراه برگ آن استفاده کنید.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به 3 روش تهیه کرفس پلو با تکه های گوشت، چرخ کرده و بدون گوشت اشاره کرد. اگر تجربه تهیه انواع کرفس پلو را دارید می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش شلمین (شلم) به روش کردستانی + نکات و عکس

آش شلمین آش شلم یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب کردستان…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

طرز تهیه املت انار (جوجه انار) گیلانی + نکات و عکس

یکی از غذاهای ساده و منحصر به فرد گیلانی مرغ انار است.…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

طرز تهیه سوپ اسفناج + نکات و فرهای عکس

سوپ اسفناج یکی از خوشمزه ترین و جذاب ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۹-۱۳

دیدگاهتان را بنویسید