صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه کوفته شلغم و نخودچی + نکات و تکنیک ها

طرز تهیه کوفته شلغم و نخودچی + نکات و تکنیک ها

طرز تهیه کوفته شلغم و نخودچی نکات و تکنیک

اگر به دنبال یک غذای گیاهی خوشمزه و سالم هستید، کوفته شلغم و نخود انتخابی عالی برای شماست. این کوفته علاوه بر طعم مطبوع، حاوی خواص شلغم نیز می باشد. در این مقاله از مجله اکالاروش تهیه کوفته شلغم و نخود ما آن را همراه با تمام نکات و تکنیک های لازم شرح می دهیم.

نگاهی گذرا به روش پخت

برای پخت این کوفته ابتدا نخود و گندم را به صورت جداگانه خیس کرده و بپزید. سپس پیاز و سیر را تفت می دهیم و شلغم رنده شده را به همراه زیره، گشنیز، نمک و فلفل اضافه می کنیم. وقتی شلغم پخت، آن را با نخود، گندم، جو، آرد نخودچی، نمک و پودر سیر در غذاساز ریخته و مخلوط کنید. کوفته ها را به شکل توپ در آورید و در فریزر قرار دهید. در این فاصله پیاز، پیازچه، هویج و رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا سس آماده شود. در آخر کوفته ها را در آب جوش بریزید و بپزید. در حین پخت، سس را به کوفته ها اضافه کنید. برای آشنایی با مراحل پخت کوفته شلغم و نخود به ادامه مطلب مراجعه کنید.

مواد لازم برای کوفته شلغم و نخود

شلغم 2 عدد
پیاز 2 عدد
نخود پخته شده 1/2 لیوان
سیر 2 قرص
گندم 1/4 لیوان
کدام دیگری 2 قاشق غذاخوری
گشنیز 1 قاشق چایخوری
هویج 1 عدد
پیازچه 2 عدد
نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
پودر زیره و سیر به اندازه لازم
آرد نخودچی 1 قاشق غذاخوری
آب به اندازه لازم
رب گوجه فرنگی به اندازه لازم
روغن به اندازه لازم

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل کوفته شلغم و نخود

  • زمان آماده سازی و پخت: ساعت 2 تا 2:30
  • مناسب برای: 4 تا 6 نفر

مرحله اول: خیساندن نخود

نخود و گندم را از شب قبل جداگانه در آب ولرم خیس کنید. برای رفع تورم نخود بهتر است در مدت خیساندن چند بار آب آن را عوض کنید.

مرحله دوم: پختن نخود

بعد از خیس کردن نخودها، آنها را با مقداری آب در قابلمه یا زودپز بریزید و حدود 30 دقیقه بپزید تا کاملا نرم شوند.

مرحله سوم: پختن گندم

گندم خیس خورده را با ¾ پیمانه آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. گندم را در طول پخت به طور مرتب چک کنید. اگر قبل از پختن گندم آب قابلمه تمام شد، مقدار کمی آب اضافه کنید.

مرحله چهارم: سیر و پیاز را سرخ کنید

پیاز را پوست بگیرید و به قطعات کوچک خرد کنید. سپس تابه ای را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن در آن بریزید تا داغ شود. پیازهای خرد شده را به همراه زردچوبه به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها سبک شوند. سپس سیر را پوست گرفته و له کنید. سیر له شده را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا بوی سیر گرفته شود.

مرحله پنجم: پخت شلغم با گشنیز، زیره و ادویه جات

شلغم ها را پوست بگیرید و رنده کنید. سپس آنها را به همراه زیره، گشنیز، فلفل و نمک به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید. بعد درب تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا شلغم ها به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزند و نرم شوند. در حین پخت دقت کنید که مواد به کف تابه نچسبند. در صورت نیاز می توانید مقدار بسیار کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

مرحله ششم: تهیه کوفته ها

شلغم ها را بعد از پختن، همراه با نخود پخته، گندم پخته، جو، آرد نخودچی، پودر سیر و نمک داخل غذاساز بریزید و کاملا مخلوط کنید. اگر غذاساز ندارید، می توانید از مخلوط کن برقی نیز استفاده کنید.

مرحله هفتم: قرار دادن کوفته ها در فریزر

کوفته ها را به شکل توپ های گرد در آورید. سپس این توپ ها را به مدت 10 تا 15 دقیقه در فریزر قرار دهید.

مرحله هشتم: درست کردن سس

یک عدد پیاز را رنده کنید و با مقداری روغن، زردچوبه و نمک در تابه تفت دهید. در همین حین هویج را بشویید و پوست آن را بگیرید و به قطعات کوچک برش دهید. پیازها را بشویید و خرد کنید.

حالا هویج و پیاز خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شوند. سپس رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کرده و دوباره تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله 9: پختن کوفته

یک لیوان آب داخل تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. سپس کوفته ها را در تابه بریزید و بگذارید 30 دقیقه با حرارت ملایم بپزند. در حین پخت، سس را روی کوفته ها بریزید تا آنها را بخورند.

مرحله دهم: سرو کوفته شلغم و نخود

بعد از آماده شدن کوفته شلغم و نخود، آن ها را در ظرف سرو گذاشته و در حالی که داغ هستند با نان تازه میل کنید. عمرت را بنوش!

نکات و ترفندهای طرز تهیه کوفته شلغم و نخود

در ادامه به معرفی نکات کلیدی پخت شلغم و کوفته نخود می پردازیم.

  • بعد از مخلوط کردن مواد کوفته در غذاساز، اگر مخلوط کوفته کمی چسبناک بود، می توانید دوباره آرد نخودچی را اضافه کنید. دقت کنید آرد نخودچی را کم کم اضافه کنید تا مخلوط خیلی سفت نشود.
  • سایز کوفته ها به ذائقه شما بستگی دارد اما بهتر است آن ها را در اندازه های کوچک یا متوسط ​​تهیه کنید تا زودتر بپزند و وسط خام نمانند.
  • یکی از مهم ترین نکاتی که در تهیه کوفته شلغم و نخود باید به آن توجه کرد، قرار دادن مخلوط کوفته در فریزر است. این کار باعث می شود که کوفته ها سفت شوند و در حین پخت از هم جدا نشوند.
  • در صورت تمایل می توانید در مراحل پایانی پخت، چند قطره آبلیمو به کوفته ها اضافه کنید.

در این بخش از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه کوفته شلغم و نخود را آموزش دادیم. اگرچه در این کوفته از گوشت استفاده نمی شود، اما ارزش غذایی بالایی دارد و یک وعده غذایی کامل و سالم به حساب می آید.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش شله کلامکار + نکات و فرهای عکس

آش شله قلمکار یکی از پرطرفدارترین آش های ایرانی در روزهای سرد…

۱۴۰۳-۰۹-۱۶

طرز تهیه آش شلمین (شلم) به روش کردستانی + نکات و عکس

آش شلمین آش شلم یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب کردستان…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

طرز تهیه املت انار (جوجه انار) گیلانی + نکات و عکس

یکی از غذاهای ساده و منحصر به فرد گیلانی مرغ انار است.…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

دیدگاهتان را بنویسید