صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه گل کلم پلو + ترفندها و نکات

طرز تهیه گل کلم پلو + ترفندها و نکات

طرز تهیه گل کلم پلو ترفندها و نکات

گل کلم پلو یکی از غذاهای متفاوت و خوشمزه ای است که شاید تا به حال نام آن را نشنیده باشید. اگر علاقه مند به چشیدن طعم های جدید هستید، توصیه می کنیم از طعم این غذا غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه برنج گل کلم ما گام به گام به همراه تمام نکات مهمی که در حین آماده سازی باید بدانید را به شما آموزش می دهیم.

نگاهی گذرا به روش تهیه

ابتدا برنج را بشویید و خیس کنید تا کشدارتر و نرم تر شود. گل کلم را به همان اندازه برش داده، بشویید و در صورت تمایل کمی بجوشانید. پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شود سپس سیر له شده را اضافه کنید. گل کلم و ادویه ها را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید. برنج نیم پز را آبکش کرده و با مخلوط گل کلم مخلوط کنید. کف قابلمه را با کف قابلمه بپوشانید و اجازه دهید مخلوط به مدت 40-50 دقیقه بپزد. در مقاله بعدی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای برنج گل کلم

برنج 2 فنجان
گل کلم 1 عدد
پیاز 1 عدد
سیر 3 قرص
روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه تا حد لازم

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل تهیه برنج گل کلم

  • زمان آماده سازی: 50-60 دقیقه
  • مناسب برای: 3-4 نفر
  • درجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده کردن برنج

برنج را تمیز کنید و چند بار با آب سرد بشویید تا آب آن شفاف شود.

برنج را حداقل 30 دقیقه در آب ولرم خیس کنید.

این کار باعث می شود برنج در حین پخت کشدار شود. همچنین نشاسته اضافی از برنج خارج می شود که نتیجه نرم و خوش طعمی می دهد.

مرحله دوم: تهیه گل کلم

گل کلم را با کمک چاقو به قطعات کوچکتر برش دهید و در یک کاسه آب قرار دهید.

گل کلم را خوب بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود.

سپس آنها را به اندازه های کوچکتر و یکنواخت برش دهید.

اگر می خواهید گل کلم های بزرگ تری را در ظرف بپزید، باید گل کلم ها را در قابلمه ای با آب جوش و نمک به مدت 5 تا 7 دقیقه بجوشانید تا کمی نرم شوند. سپس آنها را آبکش کرده و کنار بگذارید.

مرحله سوم: تهیه پیاز و سیر

پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را با کمک چاقو نگینی خرد کنید.

روغن زیتون را در تابه ای مناسب بریزید و پیازهای خرد شده را به تابه اضافه کنید.

تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و پیازها را تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.

سپس با کمک سیر له کن سیر را پوره کرده و له کنید.

پوره سیر را به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا بوی سیر گرفته شود.

مرحله 4: گل کلم و ادویه جات را اضافه کنید

گل کلم آبکش شده را به تابه اضافه کنید و با پیاز و سیر تفت دهید تا رنگ گل کلم کمی تغییر کند.

نمک، فلفل سیاه و محلول زعفران دم کرده را به مخلوط اضافه کنید و 3 تا 4 دقیقه دیگر تفت دهید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله 5: برنج را با گل کلم ترکیب کنید

در قابلمه ای که قرار است غذا را در آن بپزید مقداری آب بریزید.

قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب به نقطه جوش برسد.

برنج خیس شده را به آب در حال جوش اضافه کنید. 3-5 دقیقه زمان دهید تا برنج نیم پز شود سپس آن ها را در صافی قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.

توجه داشته باشید که دانه های برنج در این مرحله نباید خیلی نرم و شکننده شوند.

مرحله ششم: پختن غذا

برنج پخته شده را به آرامی با محتویات تابه مخلوط کنید.

کف قابلمه را با ته دیگ دلخواه بپوشانید و مخلوط برنج و گل کلم را داخل قابلمه بریزید.

درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید برنج و گل کلم به مدت 40-50 دقیقه با هم دم بکشند تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.

بعد از پخت غذا را در ظرف سرو قرار داده و به دلخواه تزیین و میل کنید.

ترفندها و نکات مهم برای خوشمزه تر کردن برنج گل کلم

در ادامه به چند نکته مهم برای خوش طعم شدن برنج گل کلم اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.

  • در انتخاب گل کلم دقت کنید. گل کلم تازه دارای رنگ سفید روشن، گل های سفت و بدون لکه های قهوه ای است. طعم ملایم تری دارند و بافت بهتری دارند که تاثیر زیادی در طعم نهایی غذا دارند.
  • دقت کنید که گل کلم خیلی نرم نباشد. گل کلم باید کمی هنوز کمی سفت باشد تا پس از پخت نهایی در برنج، بافت مورد نظر را داشته باشد.
  • افزودن زعفران دم کرده به برنج گل کلم نه تنها رنگ زیبایی بلکه طعم مطبوعی به غذا می دهد.
  • دم کردن صحیح برنج با گل کلم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پس از اضافه کردن برنج به گل کلم، حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج به آرامی دم بکشد تا طعم ها یکدست شوند. استفاده از درب در حین دم کردن نیز به حفظ رطوبت و جلوگیری از خشک شدن برنج کمک می کند.
  • هنگام ترکیب برنج با گل کلم از هم زدن شدید خودداری کنید تا دانه های برنج نشکند و غذا یکنواخت بماند.
  • برای تنوع بیشتر می توانید از ادویه هایی مانند دارچین، زردچوبه یا فلفل سبز استفاده کنید. این ادویه ها به غذا عمق و غنای طعم می بخشند.
  • برای رسیدن به بافت دلخواه در گل کلم پلو، گل کلم را به اندازه های کوچک و یکدست خرد کنید. این کار باعث می شود که گل کلم به خوبی پخته شود و به طور یکنواخت تر در برنج مخلوط شود.
  • استفاده از سبزیجات معطر مانند جعفری، گشنیز، ترخون یا شوید می تواند طعم و رنگ گل کلم پلو را بهبود بخشد.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه علاقه مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است. با انجام مراحل تهیه و نکات کلیدی ارائه شده در این مطلب می توانید یک گل کلم پلو خوشمزه و خوش طعم را تهیه کنید.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش شله کلامکار + نکات و فرهای عکس

آش شله قلمکار یکی از پرطرفدارترین آش های ایرانی در روزهای سرد…

۱۴۰۳-۰۹-۱۶

طرز تهیه آش شلمین (شلم) به روش کردستانی + نکات و عکس

آش شلمین آش شلم یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب کردستان…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

طرز تهیه املت انار (جوجه انار) گیلانی + نکات و عکس

یکی از غذاهای ساده و منحصر به فرد گیلانی مرغ انار است.…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

دیدگاهتان را بنویسید